Hem> Kunskap> Case studies> Två kriterier var avgörande för Steag Wärme – Trygg arbetsmiljö och högsta driftssäkerhet

Två kriterier var avgörande för Steag Wärme – Trygg arbetsmiljö och högsta driftssäkerhet

Ballostar KHVSI VVS DN300 - Primära nätverket @180°C och 25 bar

Ballostar KHVSI VVS DN250 - Sekundära nätverket @130°C och 12 bar

KLINGER Fluid Control - Kundreferens

Avstängningsventiler kraftverk

Processägare:  Steag Wärme GmbH
Geografisk plats: Essen/Tyskland
Processförhållanden:
Arbetstemperatur: 180°C
Arbetstryck: 25 bar
Fluid: Varmvatten
KLINGER ventiltyp: Ballostar KHSVI VVS
Dimension: DN 250 & DN 300
Material Kolstål
Tätning: KFC-25

Beskrivning:

Avstängningsventiler i kraftvärmeverk
Den tyska Ruhr-regionen är topp fem av Europas regioner med högst befolkningstäthet. Att tillhandahålla en pålitlig och kontinuerlig värmeförsörjning är därför av stor vikt. För att minska koldioxidavtrycket beslutade staden Essen att använda spillvärme från industriområden som värmekälla för tusentals hushåll. Den industriella spillvärmen samlas upp i den så kallade "Fernwärmetrasse Ruhrschiene" (en DN800-rörledning).

Kraftverket i Steag Wärme GmbH representerar skärningspunkten mellan "Fernwärmetrasse Ruhrschiene" och centrum av Essen och är därför av största strategiska betydelse. För att täcka toppbelastningar som inte kan levereras av spillvärme är detta kraftverk också utrustat med en enorm brännoljebrännare: Det garanterar oavbrutet tillhandahållande av värme, även vid toppar. Under planeringsfasen för anläggningsrevisionen beslutade Steag att ersätta de befintliga grindventilerna med Ballostar KHSVI VVS för att minska driftskostnaderna och öka driftsäkerhet.

Eftersom arbetsmiljö är ett av de mest prioriterade ämnena på Steag, var det från början tydligt att en ventillösning med en "Double Block and Bleed - DBB" -funktion skulle implementeras. Totalt installerade Steag 10st DN 250 och 10st DN 300 KLINGER Fluid Control Ballostar KHSVI VVS ventiler.

Kontakta oss gärna för mer information!

MARKNADER

  • Transport
  • Kemi
  • Infrastruktur
  • Olja & Gas
  • Industri
  • Läkemedel
  • Energi
  • Papper & Massa
  • Livsmedel

FÖLJ OSS

Our company is credit worthy according to Bisnode's credit assessment system that is based on a number of decision rules. This credit rating is updated on a daily basis, and always shows the current rating and date.