Så säkrar kulventiler Paris framtid

KF Fluid garanterar kontinuerlig fjärrvärmefunktion i den franska huvudstaden med kulventiler av typ BALLOSTAR, tillverkade av Klinger Fluid Control

 Paris – en stad som blandar historia och modernitet som ingen annan – är alltid värt ett besök. Stadens fjärrvärmenät, som också betjänar kända landmärken som Notre Dame-katedralen och museet Louvren, är det största i Frankrike och det enda i Europa som matas med ånga. En ventilkammare i systemet, nära Eiffeltornet, är hem för en tätande teknisk detalj: En kulventil KLINGER BALLOSTAR.

Fjärrvärmeleverantören, som får service av det franska KLINGER-partnerföretaget KF Fluid, ansvarar för det 509 km långa nätverket som värmer ungefär en tredjedel av alla hushåll i Paris, liksom de flesta av stadens skolor, museer, hotell och historiska byggnader. Systemets processdata, 235 °C, 20 bar och en flödeshastighet på minst 30 m/s gör det till ett mycket utmanande nätverk att driva.
bertrand ory"På grund av de höga temperaturer och flödeshastigheter som kännetecknar Paris fjärrvärmenät krävs dubbeltätade ventiler med isolerad dränering (DBB) för att garantera säkerheten för underhållspersonalen.”

Bertrand Ory,
Vd för of KF Fluid

Därför är operatören beroende av ventiler från KLINGER Fluid Control för att säkerställa funktionen i fjärrvärmeförsörjningen. Efter beslutet att omgärda Eiffeltornet med en glasvägg blev den parisiska fjärrvärmeleverantören tvungen flytta sitt primära nätverk: För detta ändamål byggdes en motsvarande kammare på Avenue de la Bourdonnais, som bara ligger en gata från stadens mest kända landmärke. Och det är här som den senaste KLINGER Fluid Control-kulventilen är installerad – redo att stänga av systemet om så skulle behövas.

Leverera säkerhet
– Avstängningsventiler spelar en viktig roll i fjärrvärmenätverk, berättar Bertrand Ory, medgrundare och vd för KF Fluid. De används för att stänga av röravsnitt, pannor eller pumpar så att de kan underhållas, eller då nya sektioner byggs. Enligt Bertrand är absolut täthet den viktigaste faktorn för alla dessa applikationer: På grund av de höga temperaturer och flödeshastigheterna som kännetecknar Paris fjärrvärmenät krävs dubbelt tätade ventiler med isolerad dränering för att garantera säkerheten för underhållspersonalen.

kulventil kf fluid 02Tillförlitlighet över flera decennier
På frågan om vad som typiskt kännetecknar en avstängningsventil i denna typ av system svarar Bertrand: 

– Fjärrvärmeoperatörer ställer många krav på egenskaper när de väljer avstängningsventiler. De måste vara täta i båda flödesriktningarna, tillåta direkt flöde samt vara i en robust underhållsfri design. Vidare måste de vara lätta att använda och måste förbli helt täta i båda riktningarna i ”stängt” läge under rörsystemets hela livslängd, vilket betyder 30 år eller mer. När vi talar om ventilmodeller används kolvslidsventiler KLINGER KVN samt kulventiler BALLOSTAR KHA SL och BALLOSTAR KHSVWI i dimensioner upp till DN 700 för att uppfylla dessa hårda krav.

Specialisering
Den franske samarbetspartnern KF Fluid har positionerat sig som specialist på avstängningsventiler i Double Block & Bleedutförande som används i tillämpningar med ånga, överhettat vatten och varmvatten.
– Vår framgång bygger på två huvudfaktorer: Fokus och differentiering. Vi säljer uteslutande produkterna KLINGER Fluid Control och KLINGER Italy till fjärrvärmeoperatörer och till industrier som använder ånga. Att omsorgsfullt utföra vårt uppdrag och tillhandahålla högkvalitativa produkter tillverkade av KLINGER gör det möjligt för oss att sticka ut i konkurrensen. Tack vare den nya BALLOSTAR KHA DBB, en dubbelblockerande variant med dränering av den mycket framgångsrika KLINGER KHA-kulventilen, ser vi möjligheter att nå ut till andra industrisegment inom den närmaste framtiden

MARKNADER

  • Transport
  • Kemi
  • Infrastruktur
  • Olja & Gas
  • Industri
  • Läkemedel
  • Energi
  • Papper & Massa
  • Livsmedel

FÖLJ OSS

Our company is credit worthy according to Bisnode's credit assessment system that is based on a number of decision rules. This credit rating is updated on a daily basis, and always shows the current rating and date.