KLINGER hjälper McDonalds att minska matavfallet vid tillverkning av pommes frites.
KLINGER Fluid Control – Kundreferens
Klinger Ballostar KHI maskin för potatisskalning>
Processägare: | Leverantör till McDonalds |
Geografisk plats: | Österrike |
Industri: | Livsmedel |
Processförhållanden: | |
Arbetstemperatur: | 210°C |
Arbetstryck: | 18 bar |
Fluid: | Ånga |
KLINGER ventiltyp: | Ballostar KHI |
Dimension: | DN150 |
Material: | Kolstål |
Tätning: | KFC-25 |
Beskrivning:
Har du någonsin ätit på en McDonalds-restaurang i Österrike? Om så är fallet har du ätit pommes frites där potatisen har skalats med hjälp av utrustning från KLINGER Fluid Control. Industriell potatisskalning likt denna görs genom en ångprocess. I början av processen fylls potatisen i en ångpanna. Efter stängning av kärlet appliceras ånga vid ett tryck på 18 bar och en temperatur på 210°C. Efter en viss tid avlastas trycket plötsligt för att skala potatisen. Hantering av mat kräver hög precision för att minska avfall till ett minimum eftersom det är en av de mest värdefulla varorna vi har.
Därför accepteras inga fel i processen. För att undvika onödigt matavfall letade operatören av potatisskalningsprocessen efter pålitlig utrustning, speciellt en ventil som garanterar problemfri drift under svåra förhållanden som tex ånga med mycket snabb öppningstid och ett mycket stort antal manövreringscykler per år. Valet blev Klinger Ballostar KHI och den har verkligen överträffat förväntningarna!