Efter år av bevis så väljer detta livsmedelsföretag att byta ut samtliga kägelventiler mot kolvslidsventiler
KLINGER Fluid Control – Kundreferens
Klinger KVN för dryck- & livsmedelsproduktionsanläggning
Operatör: | Livsmedelsindustri |
Geografiskplats: | Nederländerna |
Processförhållande: | |
Drifttemperatur: | 216°C |
Drifttryck: | 21bar |
Media: | Ånga |
KLINGER Produkt: | KVN kolvslidsventil |
Storlek: | DN200 |
Material: | Kolstål |
Tätning: | KX-GT |
Beskrivning av applikationen:
När en produktionsanläggning inom livsmedels- och dryckesindustrin beslutade att öka sin kapacitet i produktionen var de tvungna att utöka deras huvudledning för ånga.
Ingenjörsföretaget i Nederländerna beslutade initialt att använda DN200, PN40-kägelventill. Tyvärr var de inte medvetna om att denna typ av ventil endast är lämplig för en maximal tryckskillnad på 14bar. Vilket resulterade till ett läckage efter bara en kort tidsperiod i drift.
Därefter beslutade produktionsanläggningen och ingenjörsföretaget att byta ut alla kägelventiler till KLINGER KVN kolvventiler eftersom de passar perfekt för dessa driftsförhållanden. Baserat på den goda erfarenheten med KLINGER kolvventiler beslutade dem även för att inkludera dem i deras andra specifikationer för ångapplikationer. Som ett resultat kommer även alla andra produktionsanläggningar i detta företag ersätta de befintliga jordventilerna med KLINGER kolvslidsventiler inom en snar framtid.
KLINGER lyckades dessutom övertyga ingenjörsföretaget att också installera bypass-ventiler för en smidig start av systemet.